Jaarverslag 2021

Dat is de juiste instelling

Met ongelooflijk veel veerkracht en bevlogen inzet hebben we afgelopen jaar gewerkt aan ons inspirerend doel “met onze zorgexperts in de hoofdrol zijn we de netwerkspeler die gaat voor de mentaal gezondste regio in 2025”.

Ondanks de impact van Corona hebben we onverzettelijk gewerkt aan dat doel. In dit jaarverslag zijn tal van prachtige voorbeelden filmisch weergegeven, die we met trots aan jullie presenteren.

Scroll naar de verhalen van collega’s en cliënten. We zijn benieuwd naar jullie reacties. Laat het een inspiratie zijn voor onze samenwerking in elk netwerk. We willen het elke dag een stap beter doen…

JV2021 - Raad van bestuur

Fred Pijls en Anne-Marie Schram

Raad van Bestuur

 

De impact van corona op de werkvloer

Video afspelen

Ook in 2021 was Corona nadrukkelijk aanwezig in ons leven en werk. Werken in beschermende pakken, cohortafdelingen werden opgericht, afdelingen gingen in quarantaine, teststraten werden ingericht om medewerkers en cliënten snel te kunnen testen, zieke collega’s moesten worden opgevangen. Het had een grote impact op iedereen. Hoe ervaarde Gulistan Bozdemir, verpleegkundige op de HIC in Oss dit?

 

Zorgexpert in de hoofdrol

Met onze zorgexperts in de hoofdrol zijn wij dé netwerkspeler die gaat voor de mentaal gezondste regio in 2025. Dit inspirerend doel dient als ons kompas. GGZ Oost Brabant zet hoog in op goed werkgeverschap en stimuleert medewerkers het beste uit zichzelf te blijven halen. In 2021 volgden veel medewerkers een opleiding. Eén ervan is Anke Kastelijns.

Video afspelen

Cliënt

Video afspelen

Digitale poli volwaardige afdeling

“Anderhalf jaar na de start van de pilot kunnen we stellen dat de Digitale poli past binnen het herstelgericht werken én vaste voet aan de grond heeft gekregen binnen GGZ Oost Brabant. De poli is een volwaardige afdeling geworden in onze organisatie”, aldus de Raad van Bestuur.

Het team van de Digitale poli bestaat uit onder meer een psychiater, basis-, GZ- en klinisch psychologen, ervaringsdeskundigen, een trajectbegeleider, een supportmedewerker en een eigen secretariaat. Programmaleider Nathan Bachrach: “Deze functie verlaagt de drempel en verhoogt de toegang tot deze vorm van zorg.” Monique Aarts werkt als ervaringsdeskundige op de digitale poli. Over haar ervaringen vertelt ze graag.

Inhoud zorg

De ontwikkeling naar een Levendig Landgoed Huize Padua

In 2021 zijn er belangrijke stappen gezet op weg naar een levendig landgoed. Een plek met ruimte voor wonen, (samen)werken, leren, zorg én interactie tussen buurtgenoten: bewoners, medewerkers, studenten en omwonenden. En een plek waar cliënten passend en zinvol werk kunnen doen, waar zij in contact komen met andere werkenden en vrijwilligers in een veilige omgeving. Fred Pijls, voorzitter Raad van Bestuur, wandelt met projectleider Remco Duin en activiteitenbegeleider Brahim Azarfane  over het terrein.

Video afspelen

Samenwerken in netwerken

Video afspelen

“Het beste van onze twee werelden aan kennis én expertise samenbrengen voor mensen met licht verstandelijke beperking en psychische kwetsbaarheid”, aldus onze bestuurders Anne-Marie Schram en Fred Pijls over het belang van de samenwerking met ORO en Philadelphia.

Op Kraanmeer woont Louise. Zij vertelt, samen met haar begeleidster Djailey, hoe het haar verging. Zij verhuist binnenkort weer terug naar een woning van ORO.

Het aantal kwetsbare ouderen met ernstige gedragsproblematiek neemt toe. Anne-Marie Schram, lid Raad van Bestuur: “Om deze groep de juiste zorg te bieden, combineren we onze deskundigheid en die van thuiszorg, verpleging, verzorging van ouderen (Savant Zorg en de Zorgboog). We slaan de handen ineen en proberen we samen oplossingen te vinden voor het onbegrepen gedrag.” Zij gaat in gesprek met specialist ouderengeneeskunde Lonneke Schuurmans van de Zorgboog.

Video afspelen

Digitalisatie en sociale innovatie

Video afspelen

Bij de transformatie van Huize Padua naar een levendig landgoed gaat het niet alleen over de ontwikkeling van het gebied maar juist om vernieuwende doorontwikkeling van de zorg voor onze cliënten. Dit is een grote uitdaging, want innoveren vraagt moed. In 2021 zijn diverse projecten ontwikkeld, steeds met als uitgangspunt: kijken hoe de techniek de zorg ondersteunt bij de beste zorg. Ton de Kleijn en Eva van der Horst vertellen over twee innovaties die in 2021 ontwikkeld en/of in de praktijk gebracht zijn.

 

De cijfers over 2021

Inspiratie insturen

Zorgexpert

Met onze zorgexperts in de hoofdrol zijn wij dé netwerkspeler die gaat voor de mentaal gezondste regio in 2025.

Samenwerking in netwerk

Het succes van een behandeling hangt samen met de kwaliteit van het netwerk. Dat is wat wij geloven. Daarom wordt onze rol als netwerkspeler vanaf nu steeds groter.

Inhoud zorg

Onmisbare zorg voor het mentale welzijn van de regio. Die vind je bij GGZ Oost Brabant! Onze (top)specialistische GGZ draagt aantoonbaar bij aan het aantal gezonde levensjaren en de kwaliteit van leven.

Sociale innovatie

Onze ambitie vraagt dat we innovatie de ruimte geven met als doel de zorg te verbeteren en daarmee een bijdrage te leveren aan mentale gezondheid.

Digitalisatie

Elke digitale stap die we zetten moet leiden naar onze stip op de horizon: de mentaal gezondste regio in 2025.

Cliënt

Het leven van de cliënt is méér dan zijn diagnose. We hebben oog voor het hele verhaal. Meer mens, minder cliënt. Daar gaan we voor!

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.