Sociale innovatie

We moedigen degenen aan die de moed hebben om het ‘anders te doen’. Innovatie is naast een zoektocht vooral een uitdaging. Wet- en regelgeving, beleid en financiering is zelden ingesteld op een verandering. Wij gaan die uitdaging aan. Gedreven en met open vizier!

Onze ambitie vraagt dat we innovatie de ruimte geven met als doel de zorg te verbeteren en daarmee een bijdrage te leveren aan mentale gezondheid. Dat gaat bij een instelling als de onze uiteraard vooral over sociale innovatie. Met andere woorden: over mensen. Hoe implementeren we nieuwe technieken en hoe komen we tot de hierbij nodige gedragsverandering? Hoe zorgen we dat menselijke en digitale zorg elkaar optimaal versterken? De antwoorden vinden we alleen als we uit onze comfortzone stappen en ondernemerschap tonen. Als we het lef hebben om te experimenten. Bijvoorbeeld door sociale robotica in te zetten in de behandeling en begeleiding van onze cliënten. Of door dynamische veiligheid iemands kwaliteit van leven te vergroten

Laatste ontwikkelingen

GGZ Oost Brabant neemt als eerste zorginstelling robots in dienst

Fred Pijls bij BNR Nieuwsradio over digitalisatie in de GGZ

Filmpje Padua van Morgen over innovatie op de werkvloer

Robots Alpha Mini en Zenbo jr. bij GGZ Oost Brabant

Dit gaan we doen op
de weg naar 2025

We experimenteren met sociale robotica en dynamische veiligheid op Levendig Landgoed Huize Padua
We bundelen de bestaande innovatiekrachten in ons netwerk
We betrekken financiers, beleidsmakers en toezichthouders

Projecten voor een
betere samenwerking

Mijlpalen

Geen mijlpalen gevonden

Deel inspiratie

Als GGZ Oost Brabant willen we het iedere dag een stapje beter doen. Heb je ideeën, wil je sparren of inspiratie delen op deze site?

Inspiratie insturen

Zorgexpert

Met onze zorgexperts in de hoofdrol zijn wij dé netwerkspeler die gaat voor de mentaal gezondste regio in 2025.

Samenwerking in netwerk

Het succes van een behandeling hangt samen met de kwaliteit van het netwerk. Dat is wat wij geloven. Daarom wordt onze rol als netwerkspeler vanaf nu steeds groter.

Inhoud zorg

Onmisbare zorg voor het mentale welzijn van de regio. Die vind je bij GGZ Oost Brabant! Onze (top)specialistische GGZ draagt aantoonbaar bij aan het aantal gezonde levensjaren en de kwaliteit van leven.

Sociale innovatie

Onze ambitie vraagt dat we innovatie de ruimte geven met als doel de zorg te verbeteren en daarmee een bijdrage te leveren aan mentale gezondheid.

Digitalisatie

Elke digitale stap die we zetten moet leiden naar onze stip op de horizon: de mentaal gezondste regio in 2025.

Cliënt

Het leven van de cliënt is méér dan zijn diagnose. We hebben oog voor het hele verhaal. Meer mens, minder cliënt. Daar gaan we voor!

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.