Cliënt

Het draait om de cliënt én om de context. Zijn verhaal, veerkracht, leven en netwerk; het is allemaal verbonden. De cliënt in zijn geheel, daar gaat onze aandacht naar uit. We bieden zoveel mogelijk maatwerk en we vergroten de toegankelijkheid. Hoe? Door wachttijden te verkorten en (waar nodig) van het zorgpad af te wijken.

Maar de beste behandeling is en blijft de behandeling die niet nodig is. Daarom verschuiven we onze focus: van het behandelen naar het voorkomen van (complexe) psychiatrische problematiek. Dat klinkt natuurkijk veel eenvoudiger dan het is. Het vereist durf om onze kracht en deskundigheid fundamenteel anders in te zetten. We brengen onze expertise in de wijk en we bouwen mee aan een veerkrachtige maatschappij. Meer dan ooit intensiveren we de samenwerking met bijvoorbeeld huisartsen, wijkteams en scholen. En zeker niet onbelangrijk; we zorgen ervoor dat de financiering van dit alles met ons meebeweegt. Zo dragen we bij aan de grootste uitdaging voor de GGZ: maximale preventie van psychiatrische problematiek.

Laatste ontwikkelingen

Runningtherapie van start op Huize Padua

Eikenheuvel 1 gestart met zelf vers koken

Documentaire-reeks ‘De Weg Wijzer’ op ons platform ‘Vallen en weer opstaan’

Trajectbegeleiding binnen GGZ Oost Brabant helpt met herstellen

Dit gaan we doen op
de weg naar 2025

We vergroten de toegankelijkheid en verkorten de wachttijden
We hebben vanaf de aanmelding aandacht voor álle levensgebieden
We gaan uit van een transdiagnostisch perspectief met veerkracht en herstel als hoopvol perspectief
We kijken naar alle dimensies van herstel (klinisch, persoonlijk en maatschappelijk) vanuit de gedachte van Positieve Gezondheid en zetten hierbij ervaringsdeskundigheid in

Wat vind jij?

Het cliëntenportaal helpt mee bij de emancipatie van cliënten.

Zij nemen hierdoor meer de regie over hun eigen leven.
1
20%
Mee eens
20%
Mee oneens
20%
Geen mening
1
Mee eens
2
Mee oneens
3
Geen mening
1 invullingen
1
5443

Eerder gevraagd

Er zijn geen eerdere polls

Projecten voor een
betere samenwerking

Mijlpalen

Geen mijlpalen gevonden

Deel inspiratie

Als GGZ Oost Brabant willen we het iedere dag een stapje beter doen. Heb je ideeën, wil je sparren of inspiratie delen op deze site?

Inspiratie insturen

Zorgexpert

Met onze zorgexperts in de hoofdrol zijn wij dé netwerkspeler die gaat voor de mentaal gezondste regio in 2025.

Samenwerking in netwerk

Het succes van een behandeling hangt samen met de kwaliteit van het netwerk. Dat is wat wij geloven. Daarom wordt onze rol als netwerkspeler vanaf nu steeds groter.

Inhoud zorg

Onmisbare zorg voor het mentale welzijn van de regio. Die vind je bij GGZ Oost Brabant! Onze (top)specialistische GGZ draagt aantoonbaar bij aan het aantal gezonde levensjaren en de kwaliteit van leven.

Sociale innovatie

Onze ambitie vraagt dat we innovatie de ruimte geven met als doel de zorg te verbeteren en daarmee een bijdrage te leveren aan mentale gezondheid.

Digitalisatie

Elke digitale stap die we zetten moet leiden naar onze stip op de horizon: de mentaal gezondste regio in 2025.

Cliënt

Het leven van de cliënt is méér dan zijn diagnose. We hebben oog voor het hele verhaal. Meer mens, minder cliënt. Daar gaan we voor!

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.