GGZ Oost Brabant live met persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) voor cliënten

Onze cliënten kunnen sinds deze week de medische gegevens van hun behandeling inzien in hun eigen persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Een PGO biedt veilige toegang voor cliënten om medische gegevens van verschillende zorgaanbieders in te kunnen zien en gegevens uit te wisselen. Bij ons komen deze gegevens bijvoorbeeld uit ons EPD.


Passend bij onze herstelgerichte visie is dit een mooie ontwikkeling. Zo geven we onze cliënten nog meer de eigen regie. Ook A59-partner GGZ WNB is op hetzelfde moment met de PGO van start gegaan.

Afgelopen week is de uitwisseling van informatie tussen GGZ Oost Brabant en de PGO’s in samenwerking met EPD-leverancier NEXUS Nederland live gegaan. Dit in het kader van het VIPP-programma GGZ waarbij gestructureerde en veilige uitwisseling van medische gegevens hoog op de agenda staat.

Gebundeld overzicht
Daar waar het cliëntportaal een verlenging is van de digitale dienstverlening vanuit de zorginstelling richting de patiënt, biedt een PGO voor de cliënt de mogelijkheid om een gebundeld totaaloverzicht te krijgen vanuit meerdere zorgaanbieders. Een cliënt kiest zelf de eigen PGO.
Marcel Selier, projectleider VIPP bij GGZ WNB en GGZ Oost Brabant: “Het is geweldig om nu een willekeurige PGO te kunnen downloaden en te zien dat je als cliënt daadwerkelijk je eigen medische gegevens van verschillende zorgaanbieders direct tot je beschikking hebt”.

Heb je vragen over de livegang van de PGO binnen GGZ Oost Brabant? Neem dan contact op met projectleider VIPP, Marcel Selier via m.selier@ggzoostbrabant.nl

VIPP staat voor: Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional.

Meer Artikelen

Fred Pijls in podcast over artificiële intelligentie (AI) in de zorg

Digitale poli: ‘Een voordeel is dat cliënt in eigen omgeving is’

Padua naar een levendig landgoed

Discussie

No data was found

Eerder besproken

No data was found

Inspiratie insturen

Zorgexpert

Met onze zorgexperts in de hoofdrol zijn wij dé netwerkspeler die gaat voor de mentaal gezondste regio in 2025.

Samenwerking in netwerk

Het succes van een behandeling hangt samen met de kwaliteit van het netwerk. Dat is wat wij geloven. Daarom wordt onze rol als netwerkspeler vanaf nu steeds groter.

Inhoud zorg

Onmisbare zorg voor het mentale welzijn van de regio. Die vind je bij GGZ Oost Brabant! Onze (top)specialistische GGZ draagt aantoonbaar bij aan het aantal gezonde levensjaren en de kwaliteit van leven.

Sociale innovatie

Onze ambitie vraagt dat we innovatie de ruimte geven met als doel de zorg te verbeteren en daarmee een bijdrage te leveren aan mentale gezondheid.

Digitalisatie

Elke digitale stap die we zetten moet leiden naar onze stip op de horizon: de mentaal gezondste regio in 2025.

Cliënt

Het leven van de cliënt is méér dan zijn diagnose. We hebben oog voor het hele verhaal. Meer mens, minder cliënt. Daar gaan we voor!

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.