Fred Pijls bij BNR Nieuwsradio over digitalisatie in de GGZ

Afgelopen zomer was voorzitter van de Raad van Bestuur Fred Pijls, te gast in het programma Zakendoen ‘De Veranderaars’ van BNR Nieuwsradio. Daar ging hij in gesprek met de presentatoren over digitalisatie in de GGZ.

‘De Veranderaars’ gaat in gesprek met voorlopers die de digitalisatie van Nederland vormgeven en hun visie op leiderschap in het digitale tijdperk. In het programma werd een blik geworpen op digitalisering en de wachtlijstproblematiek. Fred: “De wachtlijsten zijn een grote uitdaging in ons werkveld. Een van de richtingen om deze aan te pakken is door digitalisering. De afgelopen vijf jaar, waarin we een alliantie-overeenkomst hebben gesloten met VGZ, zijn we meer met digitalisering aan de slag gegaan om mensen eerder te kunnen helpen. Hiervoor is onder andere de digitale poli opgericht.”

Proeftuin

Ook wordt er in het programma aandacht besteed aan waarom de wachtlijsten zo oplopen en hoe dit deels kan worden voorkomen met preventie. Waarbij de Proeftuin De Ruwaard wordt aangestipt als mooi voorbeeld hoe je deels kunt voorkomen dat er specialistische geestelijke gezondheidszorg nodig is.

De gehele uitzending beluister je hier.

Meer Artikelen

GGZ Oost Brabant neemt als eerste zorginstelling robots in dienst

Filmpje Padua van Morgen over innovatie op de werkvloer

Robots Alpha Mini en Zenbo jr. bij GGZ Oost Brabant

Sociale robotica op het levendig landgoed

Discussie

No data was found

Eerder besproken

No data was found

Inspiratie insturen

Zorgexpert

Met onze zorgexperts in de hoofdrol zijn wij dé netwerkspeler die gaat voor de mentaal gezondste regio in 2025.

Samenwerking in netwerk

Het succes van een behandeling hangt samen met de kwaliteit van het netwerk. Dat is wat wij geloven. Daarom wordt onze rol als netwerkspeler vanaf nu steeds groter.

Inhoud zorg

Onmisbare zorg voor het mentale welzijn van de regio. Die vind je bij GGZ Oost Brabant! Onze (top)specialistische GGZ draagt aantoonbaar bij aan het aantal gezonde levensjaren en de kwaliteit van leven.

Sociale innovatie

Onze ambitie vraagt dat we innovatie de ruimte geven met als doel de zorg te verbeteren en daarmee een bijdrage te leveren aan mentale gezondheid.

Digitalisatie

Elke digitale stap die we zetten moet leiden naar onze stip op de horizon: de mentaal gezondste regio in 2025.

Cliënt

Het leven van de cliënt is méér dan zijn diagnose. We hebben oog voor het hele verhaal. Meer mens, minder cliënt. Daar gaan we voor!

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.