Psychiater in huisartsenpraktijk: de juiste zorg op de juiste plek

Hoe maken we de zorg beter? Een interessante en belangrijke vraag.

Een consult bij de psychiater, gewoon in de huisartsenpraktijk. Collega Cheraar Baars, zorgmanager in Land van Cuijk en Noord-Limburg noemt het een vorm van netwerkpsychiatrie. Met als gevolg dat de juiste zorg op de juiste plek belandt. Geen onbekende termen in de (geestelijke) gezondheidszorg, maar het in de praktijk brengen blijkt niet altijd eenvoudig. “Neem de hobbel,” roepen Mijke Verhagen en Sabine van den Heuvel, respectievelijk huisarts en praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) bij Huisartsenpraktijk Gennep. “Het biedt grote voordelen voor de patiënt en voor jezelf.”

Huisartsenpraktijk Gennep haalde letterlijk een psychiater in huis. Een besluit dat heeft geleid tot een hogere kwaliteit van zorg tegen lagere kosten. De betrokkenen bij dit besluit zijn geïnterviewd. Waarom hebben zij gekozen om een psychiater in huis te halen en hoe maakt dit de zorg beter?

Via deze link kom je bij het volledige interview.

Meer Artikelen

Collega Nathan benoemd tot Associate Professor aan de Universiteit van Tilburg

Verder met Peersupported Open Dialogue bij FACT Boxmeer

TOPGGZ keurmerk voor Depressie Expertisecentrum Jeugd

Discussie

No data was found

Eerder besproken

No data was found

Inspiratie insturen

Zorgexpert

Met onze zorgexperts in de hoofdrol zijn wij dé netwerkspeler die gaat voor de mentaal gezondste regio in 2025.

Samenwerking in netwerk

Het succes van een behandeling hangt samen met de kwaliteit van het netwerk. Dat is wat wij geloven. Daarom wordt onze rol als netwerkspeler vanaf nu steeds groter.

Inhoud zorg

Onmisbare zorg voor het mentale welzijn van de regio. Die vind je bij GGZ Oost Brabant! Onze (top)specialistische GGZ draagt aantoonbaar bij aan het aantal gezonde levensjaren en de kwaliteit van leven.

Sociale innovatie

Onze ambitie vraagt dat we innovatie de ruimte geven met als doel de zorg te verbeteren en daarmee een bijdrage te leveren aan mentale gezondheid.

Digitalisatie

Elke digitale stap die we zetten moet leiden naar onze stip op de horizon: de mentaal gezondste regio in 2025.

Cliënt

Het leven van de cliënt is méér dan zijn diagnose. We hebben oog voor het hele verhaal. Meer mens, minder cliënt. Daar gaan we voor!

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.