Na een pilot van een halfjaar is het FACT-team Boxmeer trots en enthousiast over de eerste resultaten van POD en voornemens om met een vervolg te komen.
Om je geheugen op te frissen: Peersupported Open Dialogue is een methodiek voor netwerkpsychiatrie die al op verschillende plaatsen in Nederland wordt ingezet, o.a. bij FACT GGzE. Zie ook eerdere berichten op intranet over de start van de pilot, de presentatie van GGzE op het FACT-symposium en de scholingsmiddag.
In het kort
Bij POD staan zeven principes centraal, maar omdat dit grote organisatorische aanpassingen vraagt werd tijdens de pilot nog gewerkt met twee daarvan:
POD past in de Meerjarenstrategie
In de netwerkgesprekken wordt er samengewerkt met cliënt, netwerk en ketenpartners: er wordt gebruik gemaakt van ieders sterke kanten en ideeën voor oplossingen. Essentieel daarbij is dat iedereen een gelijke stem heeft, zich gehoord voelt.
Tijdens de pilot hebben twee scholingsmiddagen plaats gevonden voor het hele team, deze werden gegeven door Dag van Wetter uit Brugge waar het Psychosecircuit al werkt volgens deze principes.
Op grond van tevredenheidsmetingen bij cliënten, hun netwerk en het FACT-team is besloten om een vervolg te geven. Hiervoor schrijven zorgmanager Cheraar Baars en programmaleider Marguerite Elfrink een businessplan. In de tussentijd blijven de maandelijkse intervisies doorgaan, ondersteund door Lennie Bankers, die een volledige training POD heeft gevolgd in Engeland.
Om de pilot ook financieel haalbaar te maken zijn we blij met de onlangs toegezegde gelden uit de 1% regeling.
Neem voor meer informatie contact op met een van de werkgroepleden POD: Wendy Ceelen, Peter Gijsen, Mary van Wessel, Nahid Basir, Jose Brand Scheepstal, Sandra Giepmans, Lennie Bankers, Marguerite Elfrink en Debby Jacobs.
Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.