Kwaliteitsverbetering door samenwerking binnen A59

‘Alleen ben je sneller, samen wordt het beter’, dat is de kern van coöperatief ondernemen. Zo ook in de Bestuurlijke Coöperatie A59. De Bestuurlijke Coöperatie A59 is een samenwerkingsverband van vier Brabantse GGZ organisaties: GGZ Oost Brabant, Reinier van Arkel, GGz Breburg en GGZ Westelijk- Noord Brabant. Het doel is kwaliteitsverbetering van de zorg en behandeling ‘aan de voorkant’, door samenwerking en kostenvermindering ‘aan de achterkant’.

Samenwerkafspraken
Het project Hoogspecialistische GGZ (HSGGZ ) heeft als doel de HSGGZ met de vier aangesloten instellingen te ontwikkelen en te verspreiden. Binnen de organisatie A59 zijn momenteel vier werkgroepen bezig met het vormgeven van HSGGZ: Niet Aangeboren Hersenletsel, Vakgroep Anti-sociaal gedrag en agressie, Stressorgerelateerd en trauma en de werkgroep Psychotrauma. Mede bepaald door de actualiteit in de organisaties, komen de vakgroepen in verschillende frequentie bij elkaar om samenwerkafspraken te maken. Door de krachten te bundelen met elkaar en wetenschappelijk onderzoek te doen, profiteert een grote groep cliënten binnen het werkgebied van de A59 van up to date wetenschappelijke behandelingen. 

Verbeteren specialistische traumazorg
In 2020 heeft de vakgroep Stressorgerelateerd & trauma een werkplan opgesteld waarmee zij de kwaliteit van de specialistische traumazorg wil verbeteren. In het plan staan afspraken over een norm met betrekking tot diagnostiek en behandeling binnen de specialistische traumazorg. In 2020 zijn er binnen de vakgroep contacten gelegd om gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek te gaan doen. Daarnaast is het doel hoogspecialistische traumazorg goed toegankelijk te maken voor cliënten uit het werkgebied van de A59-instellingen. Zodat de cliënt, onafhankelijk van zijn woonplaats, kan rekenen op een kwalitatief goede behandeling binnen de specialistische traumazorg en een opschaling van zorg wanneer nodig. Hiervoor vindt de behandeling zoveel mogelijk dichtbij huis plaats. 

Meer Artikelen

GGZ Oost Brabant verlengt samenwerking met Sport Expertise Centrum

MooiMaasVallei heeft eerste integrale regioplan van Nederland

Samenwerking met politie deel 1

Mooie mijlpalen voor Kraanmeer!

Gezamenlijke aanpak verbetering werkkansen psychisch kwetsbare mensen

Tevredenheid over Centrale Voordeur Volwassenenpsychiatrie Oss-Uden-Veghel

GGZ Oost Brabant, gemeenten en zorg- en veiligheidspartners zetten volgende stap naar 24-uursvoorziening

Start Integraal Expertisecentrum Ouderen (IECO) in regio Helmond/Peelland

Proeftuinen, samen aan de slag in het sociaal domein

Discussie

No data was found

Eerder besproken

No data was found

Inspiratie insturen

Zorgexpert

Met onze zorgexperts in de hoofdrol zijn wij dé netwerkspeler die gaat voor de mentaal gezondste regio in 2025.

Samenwerking in netwerk

Het succes van een behandeling hangt samen met de kwaliteit van het netwerk. Dat is wat wij geloven. Daarom wordt onze rol als netwerkspeler vanaf nu steeds groter.

Inhoud zorg

Onmisbare zorg voor het mentale welzijn van de regio. Die vind je bij GGZ Oost Brabant! Onze (top)specialistische GGZ draagt aantoonbaar bij aan het aantal gezonde levensjaren en de kwaliteit van leven.

Sociale innovatie

Onze ambitie vraagt dat we innovatie de ruimte geven met als doel de zorg te verbeteren en daarmee een bijdrage te leveren aan mentale gezondheid.

Digitalisatie

Elke digitale stap die we zetten moet leiden naar onze stip op de horizon: de mentaal gezondste regio in 2025.

Cliënt

Het leven van de cliënt is méér dan zijn diagnose. We hebben oog voor het hele verhaal. Meer mens, minder cliënt. Daar gaan we voor!

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.