Mooie mijlpalen voor Kraanmeer!

In de komende maanden worden achttien zorgappartementen gerealiseerd op de begane grond van gebouw Kraanmeer. De sloopwerkzaamheden op de begane grond zijn begin juli afgerond. Bewoners zijn in deze periode overdag opgevangen op de eerste etage in Eikenheuvel 4. Dankzij de flexibiliteit en veerkracht van bewoners en medewerkers verliep dit goed.

Duurzamer maken

Inmiddels is gestart met het plaatsen van wanden, kozijnen en plafonds. Daarnaast zijn diverse constructies aangepast onder andere om een (warmtepomp)installatie op het dak mogelijk te maken. Dankzij deze duurzame installatie wordt de begane grond straks zonder gas verwarmd. De komende weken worden de zonweringen en gevelkozijnen gerenoveerd en verduurzaamd, bijvoorbeeld door het enkele glas te vervangen door dubbelglas (HR++).

Oorspronkelijke details gevonden

Tijdens het slopen van de bestaande plafonds zijn oorspronkelijk details ontdekt, zoals aftimmeringen rondom (gevel)openingen bij deuren. Het nieuwe plafondontwerp is aangepast, zodat deze details zichtbaar blijven.

 

Krachtige samenwerking

Op 28 september 2021 was er nog een mooie mijlpaal. Op die dag ondertekenden Han van Esch (bestuurder van Philadelphia), Fred Pijls en Anne-Marie Schram (Raad van Bestuur GGZ Oost Brabant) de huurovereenkomst voor Kraanmeer. In dit pand gaan beide organisaties vanaf begin volgend jaar samenwerken. Mensen met een licht verstandelijke beperking en psychische kwetsbaarheid kunnen hier dan terecht voor een geïntegreerde behandeling en begeleiding. Tijdens de bijeenkomst onthulden de bestuurders samen met huidige bewoners van Kraanmeer de bouwborden.

Meer Artikelen

GGZ Oost Brabant verlengt samenwerking met Sport Expertise Centrum

MooiMaasVallei heeft eerste integrale regioplan van Nederland

Samenwerking met politie deel 1

Gezamenlijke aanpak verbetering werkkansen psychisch kwetsbare mensen

Tevredenheid over Centrale Voordeur Volwassenenpsychiatrie Oss-Uden-Veghel

GGZ Oost Brabant, gemeenten en zorg- en veiligheidspartners zetten volgende stap naar 24-uursvoorziening

Kwaliteitsverbetering door samenwerking binnen A59

Start Integraal Expertisecentrum Ouderen (IECO) in regio Helmond/Peelland

Proeftuinen, samen aan de slag in het sociaal domein

Discussie

No data was found

Eerder besproken

No data was found

Inspiratie insturen

Zorgexpert

Met onze zorgexperts in de hoofdrol zijn wij dé netwerkspeler die gaat voor de mentaal gezondste regio in 2025.

Samenwerking in netwerk

Het succes van een behandeling hangt samen met de kwaliteit van het netwerk. Dat is wat wij geloven. Daarom wordt onze rol als netwerkspeler vanaf nu steeds groter.

Inhoud zorg

Onmisbare zorg voor het mentale welzijn van de regio. Die vind je bij GGZ Oost Brabant! Onze (top)specialistische GGZ draagt aantoonbaar bij aan het aantal gezonde levensjaren en de kwaliteit van leven.

Sociale innovatie

Onze ambitie vraagt dat we innovatie de ruimte geven met als doel de zorg te verbeteren en daarmee een bijdrage te leveren aan mentale gezondheid.

Digitalisatie

Elke digitale stap die we zetten moet leiden naar onze stip op de horizon: de mentaal gezondste regio in 2025.

Cliënt

Het leven van de cliënt is méér dan zijn diagnose. We hebben oog voor het hele verhaal. Meer mens, minder cliënt. Daar gaan we voor!

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.